Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az Akatsuki szó jelentése összetett, áll az "aka" szóból, aminek jelentése piros (ez az egyik fő színük) és a "tsuki"-ból, ami hajnalt jelent. A szervezet S-rangú bűnözőkből áll. A legtöbbjük missing-nin. Ők azok, akik elhagyták a falujukat egy nagyobb általuk okozott katasztrófa után. Orochimaru elhagyásával, Sasori és Kakuzu halálával és Hidan eltűnésével jelenleg 7 aktív tag van. Sasori helyére egy új tag Tobi csatlakozott (FWA kedvenc). A legtöbb tag viseli a fejvédőjét, ami karcolással van díszítve. Szokványos uniformis a fekete kabát, amin vörös felhők vannak, ezen kívül mindenki hord gyűrűket, ami az Akatsuki ranglétráján elfoglalt helyét jelzi.

Mikor szétszóródnak új jutsukat, technikákat és tudást gyűjtenek. A végső céljuk a világuralom, ehhez három fő lépést kell véghezvinniük. Az első lépés a pénz beszerzése. A második: létesíteni egy első számú zsoldos hadtestet. A shinobi nemzetek saját maguk termelik a pénzüket, illetve háborúban elszednek némi pénzt. Mivel nem közelít mostanság túl nagy háború, a shinobi nemzetek nem is nagyon görcsölnek. A nagy shinobi nemzetek meg tudják magukat védeni, ám a kisebbek nem. Az Akatsuki hátsó szándéka háború kirobbantása, és hogy így drága pénzért óvják az országokat. Ezért kell nekik minél több bijuu (démonok), hogy azokat uszítva új háborúkat robbantsanak ki. Végül kontrolálni akarják az összes harcot, irányítani azokat, a kisebb nemzeteket megerősíteni és velük bevenni a nagyobbakat. A harmadik lépés így: a világon való uralkodás.

Az egyik fő cél az összes démon beszerzése, illetve azok személyek begyűjtése, akikben van a bijuu. Ezek közül már megismerkedhettünk néhánnyal. Ott van a Gaaraban lévő egy farkú démon, a Shukaku, vagy a kilencfarkú rókadémon Narutoban. Mint tudjuk, Gaaraból kiszedték már a Shukaku-t, ezen kívül három másik bijuut távolítottak el. Az egyiket Nii Yugito hordozta magában, ez a kétfarkú macskadémon volt. A másik kettő ismeretlen. Nii Yugito és a két anonim is meghalt a művelet során. Az Akatsuki a Folyó országában táborozott, egészen addig, amíg az a hely el nem pusztult. Hogy most hol van a főhadiszállásuk nem tudni.

A barlangban, amely elpusztult tartották a pokol királya szobrát. A szája és a keze látszódik ennek a tákolmánynak. A felfordított ujjak mindegyikén egy-egy Akatsuki tag áll, abban a sorrendben, hogy milyen szerepet töltenek be a szervezetben. A tagoknak nem muszáj ott lenniük a barlangban, valamilyen holografikus technikával megoldják a dolgot. A művelet három napig tart. A tagok a GenryuuKyuu Fuujin technikát alkalmazzák. Kilenc sárkány jelenik meg, ami a démonhoz kapcsolódik, és nekilát kiszívni az erőt. Mikor ez kész van a szobor egyik szeme teljesen felnyílik, ezzel jelezvén hogy vége a műveletnek. A démon hordozója ezután lezuhan, holtan…

Öltözködés

Gyűrűk és manikűr

Mint más japán szokásokban a gyűrűk itt is jelképesek, az istenekhez való könyörgés jelképei harc előtt. A gyűrűk elhelyezése az ujjakon jelöli, hogy hová kell menniük, mikor egy bijuut távolítanak el. A gyűrűk nagyon fontosak a tagok részéra, Deidara is örült mikor megtalálta sajátját. Orochimaru megtartotta magának a gyűrűt miután kivált a szervezetből, így nehéz volt az új tagnak gyűrűt adni. Tobi, Sasorinak a gyűrűjét kapta meg, de előtte ki kellett állnia az Akatsuki teszteket. Legtöbben manikűrt is viselnek, enyhén lila árnyalatút.

 

 

 

Fejpánt

Mindegyik tag hordja a tradicionális fejvédőket, amelyek azt jelzik, hogy melyik shinobi nemzetből jöttek. Ám van egy kis különbség, ugyanis mindegyik fejpánton van egy karcolás, ami jelzi, hogy már nem vallják ugyanazt az elvet, mint a nemzetük.

 

 

Uniformis

Ez nem más, mint a fekete kabát a vörös felhőkkel. Belülről vörös az egész. A kabát a térdig ér, és van egy hosszú gallér része is. A maradék tradicionális öltözék a saját országából.

Kalap

A tagok bamboo kalapot hordanak, hogy elrejtsék kilétüket. Persze ez a fejfedő azonnal eltűnik, mikor harc bontakozik ki.

 

Tagok

Akatsuki vezér: Pein

Mangában először megjelent: 363. fejezet

Animében először megjelent: 135. rész

Rejtett falu: Eső

Gyűrű: Rei (Nulla)

Ujj pozíció: jobb hüvelykujj

 

Pain az Akatsuki vezére, társa Konan titkon Tobinak jelent. Neki kell a többieket biztatnia, hogy azok végrehajtsák a küldetésüket, az összes bijuu befogását. Ő idézi meg a marha nagy szobrot, amivel eltávolítják a démonokat az emberi testekből. Nyugodt harcos, aki jól osztja a parancsokat is. Azt mondják sose vesztett csatát.

 

Deidara

Mangában először megjelent: 247. fejezet

Animében először megjelent: Shippuuden 2. rész

Rejtett falu:

Gyűrű: Sei (kék-zöld)

Ujj pozíció: jobb mutatóujj

 

Ő és társa, Sasori kapták el a Shukakut, ami Gaaraban rejtőzik. A kezén lévő szájakba valami furcsa anyagot adagol, amikből aztán különböző formájú dolgokat gyárt, ezeket éltre kelti, majd felrobbantja őket. Mindkét kezét elvesztette csata közben, az egyiket Gaara, a másikat Kakashi szelte le. Később Kakuzu az egyiket visszaoperálta neki. Sasori halála után Tobi lett a partnere.

Konan

Mangában először megjelent: 363. fejezet

Animeban először megjelent: 135. rész

Rejtett falu: Eső

Gyűrű: Byaku (fehér)

Ujj pozíció: jobb középső

Az egyetlen női tag a szervezetben. Pein mellett dolgozik. Ez a rejtelmes kettős jelent Tobinak, és úgy fest, hogy ő az egyetlen, aki tudja ki is az igazi vezér. Konan át tudja változtatni a testét papírrá, ami aztán lepkévé alakul, így térképezi fel a területet.

Uchiha Itachi

Mangában először megjelent: 139. fejezet

Animében először megjelent: 80. rész

Rejtett falu: Levél

Gyűrű: Shu (skarlát)

Ujj pozíció: jobb gyűrűsujj

 

Miután mindenkit lemészárolt a klánjából –Sasuken kívül- elhagyta faluját és csatlakozott ehhez a bűnszövetséghez. Hoshigaki Kisame a társa. Azt az utasítást kapták, hogy szerezzék meg a Narutoban lévő Kyuubit. Egyszer meg is próbálkoztak ezzel, ám nem sikerült, úgy döntöttek jobb alkalomra várnak.

 

Zetsu

Mangában először megjelent: 234. fejezet

Animében először megjelent: 134. rész

Rejtett falu:

Gyűrű: Kai (vadkan)

Ujj pozíció: jobb kisujj

 

Igen fura figura, az már egyszer szent! A teste egyik része világos, a másik teljesen sötét. Ezen kívül egészen érdekes "virág feje" is van. Egyedül utazott el, megnézni Sasuke és Naruto harcát. Sokat lógott Tobival, mielőtt az Akatsuki tag lett volna. Mikor Tobi csatlakozott folytatta az egyedül létet.

 

Orochimaru (volt tag)

Mangában először megjelent: 49. fejezet

Animében először megjelent: 27. rész

Rejtett falu: Hang

Gyűrű: Sora (ég)

Ujj pozíció: bal kisujj

 

Mikor nem választották meg a negyedik Hokagenek tovább foglalkozott a tiltott technikák kifejlesztésével. Aztán elhagyta Konohát és csatlakozott az Akatsukihoz. Sasori partnere volt ez idő tájt. Megirigyelte Itachi erejét és elhagyta a szervezetet, ám magával vitte a gyűrűjét is. Nem sokkal később hozta létre a Rejtett Hang Falut.

Hoshigaki Kisame

Mangában először megjelent: 139. fejezet

Animében először megjelent: 80. rész

Rejtett falu: Köd

Gyűrű: Minami (Dél)

Ujj pozíció: bal gyűrűsujj

 

Kisame részt vett néhány gyilkosságban és lázadásban is, végül elhagyta a faluját és csatlakozott az Akatsukihoz. Uchiha Itachi partnere. Azt az utasítást kapták, hogy szerezzék meg a Narutoban élő Kyuubit. Egyszer meg is próbálkoztak ezzel, ám nem sikerült, úgy döntöttek jobb alkalomra várnak.

Kakuzu

Mangában először megjelent: 312. fejezet

Animében először megjelent: 135. rész

Rejtett falu: Vízesés

Gyűrű: Hoku (észak)

Ujj pozíció: bal középső

 

Missing-nin a Vízesés országából. Ő és társa Hidan szerezte be a két farkú macska démont. Fejvadász volt régebben, ám még mostanság is beszünteti az Akatsukis munkásságát egy kis vadászatért. A teste össze van fűzve egy fura kaccsal, amivel kiszedi halott ellenségei szívét, és magába rak. Ez garantál neki elementáris védelmet. Közeli kapcsolatban van a vízzel, de ugyanúgy a tűzzel, széllel, földdel és villámmal is. Kakashi elpusztította a Föld szívét, Hidan véletlenül a Víz szívét, Naruto a Szél és Tűz szívét. Végül Kakashi végzett vele.

 

Hidan

Mangában először megjelent: 312. fejezet

Animében először megjelent: 135. rész

Rejtett falu: ?

Gyűrű: San (három)

Ujj pozíció: ball mutatóujj

 

Hidan egy hosszú kaszát hord magával, ő a leglassabban támadó a csapatban. Sok eddig ismeretlen országban megfordult már. Ő és társa Kakuzu fogták el a kétfarkú macskadémont. Hidan egy gonosz isten vallását gyakorolja, aminek a neve Jashin. Ez a vallás a káoszt és a halált szereti, Hidan majdhogynem halhatatlan, túlélte a lefejezését is. Egyik Kakuzu-s fejvadászaton megölte Sarutobi Asumát egy ismeretlen technikával, amely visszasugározta az ellenfélre az őt ért fájdalmakat. Felrobbant és porrá égett, Shikamaru végzett vele.

 

Sasori

Mangában először megjelent: 247. fejezet

Animében először megjelent: Shippuuden 2.

Rejtett falu: Homok

Gyűrű: Tama (gömb)

Ujj pozíció: ball hüvelykujj

 

Sasori (jelentése skorpió) Deidaraval jöttek a rejtett Kőből. Sasori legendás bábhasználó, 20 évvel a széria kezdete előtt hagyta el a Rejtett Homok faluját. A saját testének egy részét átalakította bábbá, ám némi vért és húst meghagyott saját testéből, ezeket egy ládában őrzi. A "hitokugutsu" metódust használja, hogy az embereket bábbá változtassa miközben azok még élnek, elérve ezzel azt hogy használni tudja a technikájukat még a haláluk előtt.  Meghalt mikor Chiyo és Sakura ellen harcolt, a hezitálás okozta a vesztét, ugyanis nem akart az anyjával végezni, aki addigra már báb lett.

Tobi

Mangában először megjelent: 280. fejezet

Animében először megjelent: Shippuuden 33.

Rejtett falu: ?

Gyűrű: Tama (gömb)

Ujj pozíció: ball hüvelykujj

 

Zetsu által került be a csapatba, Sasori halála után. Enyhén ügyetlen, udvarias beszélgetés közben. Sasori halála után elfoglalta Sasori helyét a csapatban, megkapta a volt gyűrűjét is, sőt egy csapatba került Deidaraval.

csapatok

Deidara és Sasori

Ők ketten együtt a művészek. Deidara művészléleknek tartja magát, örül mikor felrobbanthatja újonnan készített modelljét, Sasori pedig a bábszakértő. Deidara visszahúzódóbb szerepet játszik a kettőjük közti kapcsolatban, tudja hogy Sasori az erősebb. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem civakodnak egymással. Sasori halála után Tobi lett Deidara partnere. Deidarat arra utasították hogy kapja el az Ichibit, Tobi pedig a Sanbit.

 

Deidara és Tobi

Az ő kettőjük kapcsolata igen erőltetett. Tobi mindig buzgó, bizonyítani akar az új csapattársának, ám túlságosan izguló. Deidarat ez idegesíti, nem tudja megmutatni Tobinak, hogy mit jelent Akatsuki tagnak lenni. Tobi arra utasították hogy kapja el a Sanbit. Azzal dicsekszik, hogy saját maga kapta el a démont, ami nem igaz, mert Deidara is keményen besegített eben.

 

Hidan és Kakuzu

Együtt dolgoznak ám a kapcsolat közöttük igen feszült. Hidan egy vallást követ, ami hosszú rituáléval jár, ez zavarja Kakuzut. Hidan érzékeny mikor a vallását cukkolják, ezért sokszor partnerére támad. Kakuzu pedig sokszor megy fejvadászatra, ez Hidant zavarja.

 

 

Itachi és Kisame

Az ő kettőjük kapcsolata a legerősebb. Mindketten tisztelik a másikat, mégis Kisame visszahúzódóbb, hagyja Itachit érvényesülni. Itachinak a Kyuubit kell elkapnia, hogy Kisame melyik démont kapta küldetésül nem tudni.

 

 

"Munkatársak"

Yuura

Ő a Kazekage személyi testőre immáron négy éve. Egy időben sejtette, hogy memória blokkoló jutsu hatása alatt áll. Ezt a régi mestere Sasori rejtette oda. A blokkolónak hála nem tudta, hogy titkon adatokat gyűjt a Homok védelméről. Mikor Sasori visszatért a Rejtett Homokhoz eltávolította a blokkolót. Yuura visszanyerte emlékeit, levágta a Homok védelmének nagy részét, ezzel elősegítve a könnyebb behatolást. Később egy elég furcsa jutsut használt, aminek segítségével úgy harcolhatott Kakashi és Naruto ellen, mintha ő lenne Itaci. Később Zetsu megette a testét.

 

Sasori szolgája

Ez a személy, akinek kiléte ismeretlen az Akatsuki szolgájaként ténykedett. Kisame alakjában harcolt Gai és csapata ellen. Lee, Tenten és Neji érdekes körülmények között találta magát, így csak Gai tudott harcolni ”Kisame” ellen. Gai kinyitotta több chakra kapuját is, ezzel verve meg ellenfelét. Mikor a tag meghalt kiderült, hogy az nem is Kisame volt.

Yakushi Kabuto

Még jóval a széria kezdete előtt ő is Sasorinak dolgozott, mint kém. Ő is mint Yuura emlékezet blokkolót kapott. Sasori azt akarta, hogy Kabuto Orochimaru titkos jutsuja után kutasson. Azonban Orochimaru eltávolította a memória blokkolót, és maga mellé vette Kabutot amolyan társnak. Sasori erről nem tudott és találkát szervezett Kabutoval, hogy átadjon neki néhány dolgot. Sasori már halott volt akkora, helyette egy Konohai ninja ment Sasori alakjában. Kbauto úgy ment oda, mintha még mindig kém lenne, de az volt a célja, hogy Orochimaru segítségével végezzen Sasorival. Mikor ez kiderült megtámadták a konohai ninját, meg Narutot is.

                                                                      Forrás: www.naruto-kun.hu