Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az első Hokage Shodaime

 

Ő alapította Konohát, és adta tovább eszményét, miszerint a falu a családunk, és még az életünk árán is megvédjük, a többi Hokagénak. Speciális képessége a Fa stílus volt. Ez egy egyedi elementális stílus amire csak ő volt képes. Bárhol és bármikor képes volt egy fát, vagy bármilyen fából készült építményt, eszközt vagy amit csak akart létrehozni. Emellett volt még egy különleges képessége, mégpedig hogy képes volt irányítani a Jinchuurikik Chakráját. A képességét csak egy személy örökölte, aki az ANBU vezetője, általunk ismert nevén Yamato. Ő ezt az örökséget Orochimaru kísérletének köszönheti amit 60 Konohai gyereken hajtott végre és ő volt az egyetlen túlélő. Az első képességét ő sem 100%-osan örökölte, de ennek ellenére nagyon jól tudja használni.

A második Hokage Nindaime


Az első Hokage öccse volt. Fő elementális képessége a Víz. Folytatta bátyja intézkedéseit, és ő is tanította a harmadik Hokaget.

A harmadik Hokage Sandaime (Sarutobi)


Ő maga úgy ismert, mint a Professzor. Ennek az az oka, hogy ismert és használt szinte minden technikát ami csak Konohában létezett. Ő volt a legtovább Hokage , és ő is mint a többi Hokage, tovább táplálta az első eszményeit, és egy nagyon erős falut alakított ki a nagy háború után. Tanítványa volt az első és a második Hokagének, ő pedig a 3 legendás Sannin-t tanította. A 3 legendás Sannin név szerint, Tsunade, Jiraiya és Orochimaru. Közülük Orochimaru volt a legtehetségesebb, egy ?zseni?, de Sarutobi tudta, hogy Orochimaru-nak mások az eszményei, mint a többi Hokagénak, ezért Yondaime-t választotta utódjaként. Orochimaru ezért felesküdött Konoha és Sarutobi ellen. Sarutobi-t öregsége miatt sikerült is megölnie, egy Konoha elleni merénylet során, amiben a Homok falut és Konohát egymás ellen fordította. A harc során Sarutobi, a negyedik egy technikájával levágta Orochimaru lelkének egy darabját, és így ő elvesztette a karjait, amit később egy tiltott Jutsu-jával visszaszerzett.

A negyedik Hokage Yondaim

e

Ő maga úgy ismert, mint Konoha Sárga Villanása. Ezt a nevet azért kapta, mert képes volt egyik helyről a másikra egy pillanat alatt teleportálni, persze csak akkor, ha tudta, hogy pontosan hova fog megérkezni, de ennek fejében bárhova képes volt teleportálni magát. Emellett képes volt speciálisan használni a Kunaikat. Az eldobott Kunaikat képes volt a levegőben irányítani. Ennek a képességének köszönhetően nagyon hatékony volt nagymértékű túlerővel szemben is. 3 év alatt kifejlesztett egy technikát, amit rajta kívül csak 2 személy volt még képes használni. Ez a technika a Rasengan volt, és a két személy Jiraiya és Naruto. Nem volt sokáig Hokage, mert amikor a Kilenc Farkú Róka Démon (Kyuubi) megtámadta a falut, akkor egy halálos technikával az élete árán Narutoba pecsételte azt. Jounin korában ő volt Kakashi mestere. Halála után a Harmadik lett ismét a Hokage.

Az ötödik Hokage Tsunade


A 3 legendás Sannin egyike és az első Hokage unokája. Ő maga orvosi specialista és egyben hihetetlen nagy fizikai erő birtokosa. Eleinte nem akarta elfogadni a Hokage címet, mert úgy gondolta, hogy ?átok? ül rajta, mert az öccse és a szerelme is meghalt emiatt az eszmény miatt. A haláluk után el is hagyta a falut és úgy lett ismert mint a legendás balek, aki minden pénzét elveszíti szerencsejátékon. Jiraiya és Naruto együtt indult megkeresni őt, hogy értesítsék arról, hogy őt akarja a falu, a Harmadik után, az Ötödik Hokagénak. A címbe vetett bizalmatlansága miatt eleinte visszautasította , de a Narutoval való találkozás után, aki hasonlított az öccsére és szerelmére, célként tűzte ki a cím megszerzését, így nagy elszántságával és kitartásával újra hitet öntött Tsunade szívébe és így végül elfogadta a Hokage címet. Hivatalba lépése után, a falu nagy hasznát vette legendás orvosi képességeinek, és emellett hamar rájött, hogy a harmadik milyen szisztéma szerint irányította a falut és folytatta ő is ugyan úgy.

Ui.: Habár fiatalos a megjelenése, ő mégis már több mint 50 éves, csak egy technika segítségével tartja meg ezt a fiatalos külsőt.

Klánok:


Az országok és falvak erőssége a Naruto világában attól függ, hogy mennyi és milyen erős klánok vannak ott. Gondoljunk csak bele hogy a technikák apáról fiúra szállnak, ezeket hívjuk kláni adottságoknak, ez ugye nem összetévesztendő a Kekkei Genkai-jal, azaz a vérvonal képességgel, de ebbe a felsorolásba ezeket is belevesszük.

Aburame klán

Rejtett Falu: Levél

 

Jutsu besorolása: Rejtett Technika

 

Ők használják: Shino, Shibi

 

Technika: Kikaichuu no Jutsu

 

Ez a klán Konohában él, főleg bogarakkal tevékenykednek. Már születésükkor bogarakat ültetnek beléjük, amiket a chakrájukkal táplálnak. Azok persze teljesítik az "etető" parancsait.

 

Akimichi klán

Rejtett Falu: Levél

 

Jutsu besorolása: Rejtett Technika

 

Ők használják: Choji, Chouza

 

Technika: Baika no Jutsu

 

Ez a klán Konohában fellelhető. A testük bármely pontját meg tudják növelni, vagy akár egész testüket egy gördülő húsgombóccá tudják alakítani. Ebben a formában elég nehéz őkkt megsebezni.

 

Fuuma klán

 Rejtett Falu: Rizs Föld Országa

 

Jutsu besorolása: Rejtett techinka

 

Ők használják: Arashi, Hanzaki, Sasame, Jigumo, Kagerou, Kamakiri

 

Technika: Chakra no Ito

Évekkel ezelőtt Orochimaru átballagott a Rizs Országába, hogy ott megalapítsa a Rejtett Hang falut. A Fuuma klán harcban állt még régen az Arany és Ezüst Országgal. Ekkor döntött úgy a klánból jónéhány tag hogy csatlakoznak Orochimaruhoz, és megerősítik klánuk hatalmát.

 

Haku klánja

Rejtett Falu: Köd

 

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

 

Ők használják: Haku, Haku anyja.

 

Technika: Makyou Hyoushou

Ez a klán a vizet és a jeget használja fel a támadásaihoz, ezzel próbálva megbénítani az ellenséget.

 

Hyuuga klán

Rejtett Falu: Levél

 

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

 

Ők használják: Hyuuga Neji, Hyuuga Hinata, Hyuuga Hizashi, Hyuuga Hiashi, Hyuuga Hanabi

 

Technika: Byakugan

Ez a klán Rejtett levél faluból származik. Mondhatni, ők az egyedüliek akik látják a testben lévő chakraáramlást és a tenketsu segítségével elzárják azt, evvel megbénítva az ellenfelet, hiszen így harc közben nem tud chakrát használni.

 

Inuzuka klán

Rejtett Falu: Levél

 

Jutsu besorolása: Rejtett Techinka

 

Ők használják: Kiba, Tsume, Hana

 

Technika: Shikyaku no Jutsu

Eme klán tagjai a kutyákat előszeretetten használják a csatákban. Érzékelésük annyira kifejlett, hogy még a legharcedzettebb eb is megirigyelhetné.

 

Kaguya klán

Rejtett Falu: Köd

 

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

 

Ő használja: Kaguya Kimimaro

 

Technika: Shikotsu Myaku

Ez a klán kiválóan kezeli a csontokat, ezt a képességet Shikotsu Myaku-nak nevezik. A csontokat kedvük szerint tudják formálni és fegyverként is szokták használni őket a harcok során.

 

Kamizuru klán

Rejtett Falu:

 

Jutsu besorolása: Rejtett Technika

 

Ők használják: Jibachi, Kurobachi, Suzumebachi

 

Technika: Darázs Manipuláció

Évekkel ezelőtt a Kamizuru klán kiemelkedett a Rejtett Kőből. Olyannyira hogy ők támadták le Konohát, ám pechjükre egy náluk erősebb klán végül megfékezte őket (Aburame klán). Évekkel később Jibachi, Kurobachi és Suzumebachi elutaztak, hogy megkeressék a legendás bogarat, a Bikouchuut, ami visszaállíthatja a klánuk hírnevét. A három testvér azért akarta megszerezni a bogarat, hogy bizonyítsák rátermettségüket, és így jobb küldetéseket kapjanak.

 

Nara klán:

Rejtett Falu: Levél

 

Jutsu besorolása: Rejtett Technika

 

Ők használják: Shikamaru, Shikaku, Yoshino

 

Technika: Kagemane no Jutsu, Kage Kubi Shibari no Jutsu

Ők az árnyékművészek, egy szóval így jellemezhetnénk őket. A klán tagja az árnyékával támad, megbénítja az ellenfelet és tudja irányítani is.

 

Sakon és Ukon

Rejtett Falu: Hang

 

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

 

Ők használják: Sakon, Ukon

 

Technika: Souma no Kou

A hang négyeséből az 'egyik' tag Sakon és Ukon. Ők meg tudják változtatni a testük molekuláit, mindezek felett még kezelni is tudják. Ezt a képességet Souma no Kou-nak nevezik.

 

Az Uchiha klán

Rejtett Falu: Levél

 

Jutsu besorolása: Vérvonal képesség

 

Ők használják: Uchiha Sasuke, Uchiha Itachi, Uchiha Obito, stb...

 

Technika: Sharingan, Mangekyou Sharingan

Ezt a klán Rejtett levél faluból ismerhetik. Vérvonal képességükkel, le tudják másolni az ellenség Genjutsuját, Taijutsuját és Ninjutsuját. A technikájuk neve Sharingan, ami a tagok szemében látható is. A tagok élete folyamán a Sharingan folyamatosan fejlődik és egy idő után már képesek lemásolni az ellenség mozgását is.